İspanyolca ‘Şans ve Güzellik’ anlamına gelen Ventura Chocolate, lise ve üniversite öğrenimini İngiltere’de tamamlamış ve İngiltere merkezli City&Guilds Profesyonel Çikolata ve Pastacılık Eğitimi sertifikasına sahip üç kardeş tarafından 2009 yılında Gaziantep’te kurulmuştur.
El yapımı çikolata konusunda sektörün öncüsü olan markamız, kurulduğu günden itibaren katkısız ve doğal ürünler kullanarak tüketiciye sağlıklı ve güvenilir ürün sunmayı kendisine amaç edinmiştir.
Gaziantep bölgesinde yetişen özel Boz Fıstık ile %100 Kakao Yağı içeren Belçika çikolatasını bir araya getirdiğimiz “Fıstık Ezmeli Çikolata”mız 2018 yılında “Cake Show İstanbul” yarışmasında “Lezzet Ödülü” alarak çikolata kategorisinde birincilik almaya hak kazanmıştır. Ürünlerimizi Türkiye genelinde tüketiciye daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırmak için www.venturachocolate.com e-ticaret sitemizi faaliyete geçirerek satışlarımıza devam etmekteyiz.
Dünyada artmaya başlayan doğal ve sağlıklı beslenme önerilerini takip ediyor ve üretimlerimizi bu konuda da geliştirerek destekliyoruz.
‘Bean to bar’ Gurme serimizde kakao çekirdeklerini son ürün aşamasına gelene kadar kendi üretim hattımızda işliyor ve yalnızca doğal şeker alternatifleri (Dut Özü, Bal, Hurma Özü, Keçiboynuzu vb) ilave ediyoruz ve bu şekilde rafine şeker, koruyucu veya katkı içermeyen yeni ürünlerimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Ventura Chocolate olarak, lezzet, kalite ve insan sağlığını öncelikli değerlerimiz olarak benimseyerek, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımıza ilk günkü tutku ve kararlılıkla devam ediyoruz.